April 2018 - Bekijk online versie

Lokale bereikbaarheid* is een pleidooi voor de renaissance van nabijheid. Maar is dat wel realistisch? Vraagt de toegang tot mobiliteit én nabije voorzieningen en functies niet de ruimte die er niet meer is?

Gelukkig groeit net daar het besef: ander en slim ruimtegebruik dringt zich op. Niet in het minst door de ruimte die rest te delen. De Ambrassade, gangmaker in Vlaams jeugdbeleid, loopt alvast warm voor het potentieel. We legden ons oor te luister bij Raf Verbruggen, beleidsmedewerker en overtuigde ‘believer’.

Om-denken: intensivering

Schaarse ruimte zet lokale overheden aan om infrastructuur te delen. Een uitdaging... Wat zijn de kathalysatoren en hoe kunnen drempels overwonnen worden?
Meer in het dossier

Inspiratie (1): Het Bint

Sinds enkele jaren staan de kantoren van Het Bint, een organisatie die mensen met een beperking ondersteunt, in een kerk. Een win-win voor alle partijen.
Ontdek de goed praktijk 'Het Bint'

Inspiratie (2): Garage Swap

Garage Swap 'ruilt' de kost van ondergrondse parkeergarages voor een startbudget dat duurzame deelmobiliteit en duurzame energie in de buurt buurt versnelt.
Ontdek goede praktijk 'Garage Swap'

En op de kalender

Er staan de komende dagen heel wat initiatieven gepland die specifiek inzoomen op ruimtegebruik en het delen van ruimte/infrastructuur. Neem er uw agenda bij...
Naar de kalender