Maart 2018 - Bekijk online versie

VIDEO - Clementwijk (Sint-Niklaas), woonwijk in de stadsrand. (https://vimeo.com/245178006)

 

Over de campagne 'Lokale Bereikbaarheid': Nabijheid maakt de gemeente van morgen. Lokale bereikbaarheid zorgt ervoor dat mensen zich minder, minder ver en dus duurzamer kunnen verplaatsen. Tot de gemeenteraadsverkiezingen najaar 2018 brengen wij elke maand goede praktijken tot bij u. Breng zo ook uw gemeente echt in beweging!

 

Meer weten? www.duurzame-mobiliteit.be/lokale-bereikbaarheid

Om-denken: nevelgebied

Waar we wonen heeft een grote impact op onze vraag naar mobiliteit. Versnippering zorgt voor weinig nabijheid en extra kosten voor de maatschappij. Hoe komen we los van het model stad versus platteland?
Meer achtergrond

Inspiratie (1): sterke kern

Bond Beter Leefmilieu heeft een receptenboek klaar met voorbeelden en instrumenten die steden en gemeenten kunnen inzetten voor een klimaatvriendelijke ruimtelijke ordening. 
Ontdek de publicatie

Inspiratie (2): Cauterhoek

Wijk Cauterhoek in Kruibeke werd  klaargestoomd voor de toekomst. Met experts werd onderzocht hoe de wijk duurzamer, groener en aangenamer kan worden: een buurt voor het leven..
Ontdek goede praktijk 'Cauterhoek'

Inspiratie (3): Clementwijk

Een autoluwe woonwijk: parkings aan de rand van de wijk en een fijnmazig fiets- en wandelnetwerk die woningen, het park, de winkel, de school en het kinderdagverblijf verbindt.
Ontdek goede praktijk 'Clementwijk'