Februari 2018 - Bekijk online versie

VIDEO - Dorpspunt, impuls voor mobiliteit, ontmoeting én dienstverlening. (https://vimeo.com/243804207)

 

Over de campagne 'Lokale Bereikbaarheid': Nabijheid maakt de gemeente van morgen. Lokale bereikbaarheid zorgt ervoor dat mensen zich minder, minder ver en dus duurzamer kunnen verplaatsen. Tot de gemeenteraadsverkiezingen najaar 2018 brengen wij elke maand goede praktijken tot bij u. Breng zo ook uw gemeente echt in beweging!

 

Meer weten? www.duurzame-mobiliteit.be/lokale-bereikbaarheid

Om-denken: de connectie

Nabijheid opent (nieuwe) deuren. Het maakt mensen minder afhankelijk en creëert oplossingen op maat. Een antwoord dus op specifieke lokale én individuele noden.  
Meer achtergrond

Inspiratie (1): dorpspunt

Het dorpspunt bracht terug leven in het kleine Beveren ad Ijzer: in het aanbod: etenswaren, mobiliteit en tal van diensten. Maar bovenal werd het dorpspunt een ontmoetingsplek voor iedereen.  
Ontdek goede praktijk 'dorpspunt'

Inspiratie (2): Mobipunt

Een concept uit het hoge noorden: mobipunten zijn knooppunten voor verschillende vervoerswijzen op buurtniveau. Je vindt er mobiliteit op maat van de buurt en creëert zo een nieuwe dynamiek.
Ontdek goede praktijk 'Mobipunt'

Inspiratie (3): DORV

Het Duitse concept DORV is eenvoudig en geniaal: combineer sociale, maatschappelijke en commerciële functies onder 1 dak als veelvoudige oplossing op het platteland.
Ontdek goede praktijk 'DORV'