Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit Mei 2019 - Bekijk online versie

Verkiezingen 2019: Wat zeggen de partijen over mobiliteit?

Wat zeggen de verkiezingsprogramma's over mobiliteit? Hoe scoren de verschillende politieke partijen op de 3 V's die de basis vormen van duurzame mobiliteit: Verminderen - Verschuiven - Verschonen? Wat is de houding van de partijen ten opzichte van een aantal grote mobiliteitsthema's, zoals salariswagens of kilometerheffing? En welke vernieuwende concepten stellen de partijen zelf voor?

Je vindt alle antwoorden in onze analyse van de verkiezingsprogramma's

The good, the bad and the ugly

Wat de partijen in hun nieuwe programma's zeggen over mobiliteit is één ding. Maar wat is er de voorbije vijf jaren verwezenlijkt? Een ultrakort overzicht in welke mate aan de voornemens in het regeerakkoord  2014-2019 volledig ('the good'), helemaal niet ('the bad') of gedeeltelijk ('the ugly') is voldaan. 
The good, the bad and the ugly

Een olifant op onze wegen

De Fietsersbond ziet een olifant op onze wegen, die veel ruimte inneemt: "Het aantal elektrische fietsen stijgt jaar na jaar in Vlaanderen. Dat fenomeen wordt aangewezen als de oorzaak van de onveiligheid op de fietspaden en het stijgend aantal fietsongevallen. De kern van de zaak blijft echter buiten schot."
Lees het opiniestuk

Fiola vzw gaat #goedopweg naar de cliënt

“Het is toch al te gek: in de vroegbegeleiding die we geven aan baby’s zien we de impact van heel ongezonde lucht. En tegelijkertijd blazen we zelf tonnen CO2 de lucht in. We moeten slimmer zijn dan dat." Aan het woord is Dirk Mombaerts van Fiola vzw. Een getuigenis hoe ook de zorgsector volop in actie schiet om hun mobiliteit te verduurzamen.
Zo pakt Fiola het aan

Schrijf in als octopusschool of -gemeente

Zet je als school of gemeente mee je schouders onder veilige, groene en gezonde schoolomgevingen? Schrijf je dan in als Octopusschool of -gemeente bij Octopusplan. Samen maken we werk van duurzame, veilige, kindvriendelijke schoolomgevingen. Als Octopusschool kan je meedoen met de Strapdag of High5 tijdens de Week van de Mobiliteit.
Nu inschrijven bij Octopusplan

Jaarverslag 2018

Benieuwd naar onze realisaties in 2018? In het jaarverslag kan je nalezen hoe we ook vorig jaar samen met jullie Vlaanderen #goedopweg zetten.
Bekijk het jaarverslag

Mobi-kalender

Wat brengen de komende weken en maanden? Child in hte City, Congres Elektrische Vitesse, opleiding Kindvriendelijke ruimte en Mobiliteit en nog veel meer interessants.
Naar de kalender