Nieuwsbrief #Goedopweg Maart 2019 - Bekijk online versie
Basisbereikbaarheid

Studiedag basisbereikbaarheid: laatste kans om in te schrijven!

Het decreet basisbereikbaarheid  is een revolutie voor het hele Vlaamse mobiliteitsbeleid. Op de studiedag gaan we onder begeleiding van experts en stakeholders in op thema's als participatiemobiliteitsplanningvervoer op maat en ruimtelijke ordening. Inschrijven kan tot 22 maart.

Mis het niet!

Weg met links

Column: Weg met links

Volgens beleidsmedewerker Miguel zorgt links voor tijdverlies en onveilige situaties. Een gewaagde stelling in tijden van verkiezingskoorts. Maar natuurlijk reiken we ook oplossingen aan.

 

Wat is er mis met links?

Telewerken.be

#goedopweg door niet (onnodig) op weg te gaan? Awel, ja! Door te telewerken bijvoorbeeld.
Op de nieuwe website telewerken.be vind je alle info voor werkgever en werknemer.

 

Naar telewerken.be

Lerend netwerk 'ons buurtpunt'

De bakker, het café, de slager. Vroeger vond je het allemaal 'onder de kerktoren'. Meer en meer verdwijnen deze functies uit dorpskernen. Een buurtpunt brengt diensten weer dichter bij bewoners. Iets voor jouw wijk of gemeente? Stel je nu kandidaat voor het lerend netwerk 'ons buurtpunt'.

 

Wat houdt het lerend netwerk in?

Laure

Elektrisch autodelen getest

Onder de noemer #goedopweg delen we inspirerende verhalen over het maken van mobiliteitskeuzes, vragen en antwoorden.
Zoals het verhaal van Laure: Zij heeft samen met haar vader en broer een familiebedrijf in steunzolen. Verplaatsingen doen ze met de elektrische deelwagen, via het project Testrijders.
 

Bekijk de video

Applausdag voor fietsers

Fietsers zijn echte #goedopweg-helden, en dat zullen ze op 21 maart geweten hebben dankzij de applausactie van de Fietsersbond. Geniet ervan! Of organiseer met enkele enthousiastelingen een eigen applausactie.

 

Zo zet je je eigen applausactie op

Mobi-kalender

Naast de Applausdag nog op de kalender in maart: 5 jaar fietsberaad Vlaanderen, Vlaams Congres Verkeersveiligheid, verschillende mogelijkheden om Brent Toderian te zien spreken, inspiratiedag 'ons buurtpunt', trefdag Trage Wegen ...

 

...en nog veel meer