Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit Februari 2019 - Bekijk online versie
Basisbereikbaarheid

Studiedag basisbereikbaarheid 29 maart: schrijf nu in

Het decreet basisbereikbaarheid  is een revolutie voor het hele Vlaamse mobiliteitsbeleid. Op de studiedag gaan we onder begeleiding van experts en stakeholders in op thema's als participatie, mobiliteitsplanning, vervoer op maat en ruimtelijke ordening

Schrijf nu in

Column: modal profiling

"Ik ben een racist in het verkeer. Ik geef het toe. Ik laat mijn gedrag beïnvloeden door huidskleur, geslacht, leeftijd en type voertuig van mijn medeweggebruiker." 

 

Beleidsmederker Miguel op dreef over 'modal profiling'

Sign for my future

Sign for my future

Met Sign for my future sturen we onze politici een sterk signaal en vraag de volgende regeringen om nu écht werk te maken van een krachtig klimaatbeleid. Netwerk Duurzame Mobiliteit steunt deze actie.


Jij toch ook?

Applausdag

Applausdag voor fietsers

Veel redenen tot glimlachen op 21 maart, want dan begint niet enkel de lente maar is het ook tijd voor de jaarlijkse applausdag voor fietsers, georganiseerd door de Fietsersbond.

 

Organiseer je eigen applausactie

Move your money

Move your money...

...of wij doen het! Dat is boodschap aan Belfius, BNP Paribas Fortis, ING en KBC. Het ultimatum: geef geen geld meer aan bedrijven die fossiele brandstoffen opgraven en verbranden.

 

Ook jij kan je 'money moven'

Vacatures

Vacatures

Heel wat vacatures, o.a. bij de Mobiliteitsraad, Taxistop, Stad Hasselt en Autodelen. Bekijk ze snel, voor sommige vacatures is de deadline al in zicht.

 

Jobs jobs jobs