Nieuwsbrief Duurzame Mobiliteit Juni 2019 - Bekijk online versie

Schrijf nu in voor de LaMA academie

Zit je met een mobiliteitsknoop in je gemeente? Laat er eens een LaMA op los!
Neen, niet het populaire wollige beest of de Dalai lama. Lama staat voor Laboratoria Mobiele Alternatieven. Het is een uitgewerkt en getest cocreatief traject om samen met burgers mobiliteitsvraagstukken aan te pakken. 
Schrijf je nu in voor de LaMA academie en leer de fijne kneepjes van deze methodiek.

Alles over de LaMA academie

Achter het stuur voor minder dan 1 km?

Volgens het Onderzoek Verplaatsingsgedrag bij Vlamingen (OVG 5.3) kruipt een derde van de Vlamingen achter het stuur voor minder dan 1 km, en fietsen we minder dan vorig jaar. Maar klopt dat wel? We deden een fact check.
Hoe lui is de Vlaming?

Nieuwe regels voor fietsers en voetgangers

Vanaf 31 mei gingen er een aantal nieuwe verkeersregels in. Zo is het integraal groen verkeerslicht voor fietsers en voetgangers nu wettelijk geregeld en mogen bakfietsen van minder dan 1 meter breed een schoolstraat inrijden.
Dit zijn de nieuwe regels

Week van de Mobiliteit

Zet jij in september Vlaanderen mee #goedopweg? Organiseer zelf een Autovrije zondag, Car Free DayTelewerkdag, Strapdag, Sportief op Weg, Verover de Ruimte (zie ook hiernaast) of nog een heel andere actie. Op onze website vind je een pak inspiratie. 
Tijd voor actie!

Nieuwe actie: Verover de Ruimte!

Minder auto’s betekent meer vrije ruimte, meer groen, meer rust- en ontspanningsmogelijkheden en meer ontmoeting. Dit maken we tastbaar tijdens de Week van de Mobiliteit door parkeerplaatsen om te toveren tot gezellige ontmoetingsplaatsen.
De ruimte veroveren doe je zo

5 tips voor een geslaagde fietsvakantie

Ben je van plan om deze zomer #goedopweg te gaan met de fiets? Doe je voordeel met deze vijf tips van ervaringsdeskundige Elke. Opgelet: zet aan tot vakantiedromen...
De vijf tips van Elke

Mobi-kalender

Op 20 juni nodigt Autodelen.net uit op de inspiratiesessie 'Gedeelde mobiliteit structureel interesseren bij nieuwbouwlocaties'. Schrijf vandaag nog in!
Meer interessants vind je op onze kalender. 
Bekijk de kalender